NEO MSK Egyesület


A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület 2011-ben alakult, fő célja a fogyatékossággal élők érdekképviselete, és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal. Munkatársai nagy része sérült, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. kutyakiképző, gyógypedagógus, szociológus).
Profiljukba elsősorban a mozgás- és hallássérülteket segítő kutyák, egyéb speciális személyi segítőkutyák (pl. ún. keresztképzett segítőkutyák, látássérült-segítő kutyák), valamint terápiás kutyák kiképzése tartozik.
A NEO MSKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás: az érzékenyítő programuk célja nem csak a fogyatékos személyek integrációjának és esélyegyenlőségének elősegítése, hanem az ép, iskolás gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés.
Bemutatóikon, előadásaikon nem csak a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését segítik, de egyúttal a felelős állattartásra is ráirányítják a figyelmet. Közel egy év alatt 40 bemutatót, 12 érzékenyítő illetve 3 szakmai előadást tartottak , megjelent 8 publikációjuk, és elindítottak a hallássérültek körében egy kérdőíves igényfelmérést, lefolytattak egy kutatást az érzékenyítő tréningükkel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése